H εκπαίδευση της Ρεφλεξολογίας προσώπου βασίζεται στις πρακτικές εμπειρίες μου , θεωρίες, έρευνες και μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από το 1978.

Βασίζεται σε περισσότερες από εκατό χιλιάδες συνεδρίες που πραγματοποιήθηκαν και εποπτεύτηκαν από εμένα.  

Στόχος μου είναι να κάνω γνωστή τη Ρεφλεξολογία προσώπου η οποία με την πάροδο των χρόνων έχει βοηθήσει τόσους πολλούς ανθρώπους, ενήλικες και παιδιά.

Είχα την τύχη να έχω στη διάθεσή μου πολλά περιστατικά που πρόσφεραν ανιδιοτελώς και με εμπιστοσύνη, τα πόδια, τα χέρια και το πρόσωπό τους, ώστε να μπορώ να διερευνήσω τα σημεία και τα νεύρα, με ακριβή πρόθεση και να δω τις διασυνδέσεις μεταξύ της Ανατολής, της Ινδίας και της σημερινής νευρολογικής μεθόδου.

Lone Sorensen, Barcelona 2004

Η Ρεφλεξολογία προσώπου , η οποία αναπτύχθηκε από την Lone Sorensen για 40 χρόνια, μπορεί να οριστεί ως μια αντανακλαστική τεχνική που βασίζεται στη νευρο-βιοχημική δράση που προκύπτει από την διέγερση μιας περιοχής ή ενός σημείου στο πρόσωπο που έχει μια γενική ή μερική επίδραση σε διάφορες περιοχές του συνόλου του σώματος.

Η Ρεφλεξολογία προσώπου είναι δηλαδή μια μέθοδος στην οποία η διέγερση των ζωνών και των σημείων του προσώπου χρησιμοποιείται για την ανακούφιση σε άλλα μέρη του σώματος. Βασίστηκε στην αρχαία κινεζική, βιετναμέζικη και αυθεντική πρακτική. Η σωματοπική αντιστοιχία συγκεκριμένων τμημάτων του σώματος σε συγκεκριμένα μέρη του προσώπου αναπτύχθηκε αρχικά στο Βιετνάμ. 

Η Ρεφλεξολογία προσώπου είναι το ολοκληρωμένο σύστημα Ανατολικών και Δυτικών πρακτικών,βασίζεται σε επτά διαφορετικές τεχνικές και είναι μια άριστη συμπληρωματική μέθοδος για:

Ρεφλεξολόγους

Bελονιστές
Χειροπράκτες
Νοσοκόμες
Οδοντίατρους
Οστεοπαθητικούς γιατρούς
Φυσικοθεραπευτές                                                              Ψυχοθεραπευτές
Αισθητικούς

Εκτός το πρόσωπο,και σε άλλα μέρη του σώματος, είναι δυνατόν να βρεις χάρτες οι οποίοι ονομάζονται μικροσυστήματα και είναι διαφορετικοί από το παραδοσιακό κινεζικό σύστημα, που ονομάζεται μακροσύστημα. Το μακροσύστημα σχετίζεται με αόρατες γραμμές που διασχίζουν το σώμα που ονομάζονται μεσημβρινοί, συνδέοντας σημεία βελονισμού που διανέμονται σε όλο το σώμα. 

Το μικροσύστημα έχει την ολογραφική κατανομή των σημείων και η τοπολογία των σημείων επαναλαμβάνει την ανατομία του σώματος και του ΚΝΣ. Τα μικρο-συστήματα εντοπίζονται στο αυτί, στο πόδι, στο χέρι, στο πρόσωπο, στη μύτη, στην κοιλιά, στην πλάτη, στην ίριδα, στη γλώσσα, στον καρπό, στα δόντια, στο κεφάλι, στο λαιμό, στα χείλη και σε κάθε μακρύ και κοντό οστό του σώματος. 

Κάθε μικροσύστημα, εκδηλώνει νευρολογικά αντανακλαστικά που συνδέονται με μέρη του σώματος. Αυτά τα αντανακλαστικά μπορούν να διεγερθούν με πίεση δακτύλων, βελονισμό βελονών, θερμότητα, ηλεκτρική διέγερση, διέγερση με λέιζερ, μαγνήτες ή οποιαδήποτε μέθοδο που χρησιμοποιείται από μακρο-βελονισμό.Ο ανακλαστικός χάρτης του μικροσυστήματος του σώματος αναπαράγει την ανατομική διάταξη ολόκληρου του σώματος.Όλα τα μικροσυστήματα είναι αλληλεπιδραστικά με το μακροσύστημα. Η διέγερση σε ένα σύστημα θα προκαλέσει αλλαγές στα ενεργειακά πρότυπα του σώματος στα άλλα συστήματα. 

Η Ρεφλεξολογία του προσώπου ανήκει στα μικροσυστήματα.

H Ρεφλεξολογία προσώπου

 είναι μια συμπληρωματική μέθοδος φυσικής φροντίδας,

αποτελούμενη από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνικών.

H Lone Sorensen , είναι εκπαιδευμένη στη ρεφλεξολογία, τον βελονισμό, την κινησιολογία και τη νευρολογία από το 1978 στην Κοπεγχάγη της Δανίας και επίσης μελέτησε τη Κρανιοιερή θεραπεία στη Γερμανία το 1983.
Ταξιδεύει 340 μέρες το χρόνο για να διδάξει στους ανθρώπους σε όλες τις ηπείρους τις τεχνικές για τη διατήρηση της υγείας και της ισορροπίας ολόκληρου του σώματος.

Σήμερα η Lone Sorensen είναι ιδιοκτήτρια των Διεθνών Σχολών Ρεφλεξολογίας και διδάσκει με 45 εκπαιδευτές την εκπαίδευση της Ρεφλεξολογίας  σε σχολεία της Ισπανίας, της Δανίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Αγγλίας, της Πολωνίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας,της Τουρκίας, Πορτογαλία, Ολλανδία, Adu Dhabi, Ομάν, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Αργεντινή και Μεξικό και από το 2017 και της Ελλάδας.

Η εκπαίδευση της,οι τεχνικές της,το υλικό και τα σχέδια της είναι πατενταρισμένα και κατοχυρωμένα παγκοσμίως.

Όλες οι εκπαιδεύσεις του Ινστιτούτου, έχουν εγκριθεί από :

aoorPNGΣυνέντευξη της Lone Sorensen για το περιοδικό "Εναρμόνιση" του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων www.reflexology.gr

Ιστορία Ρεφλεξολογίας προσώπου


Σε μελέτες Αιγυπτιακών, Αφρικανικών και Αβορίγινων πολιτισμών όπως και στη μυθολογία, υπάρχουν αναφορές που ξεπερνούν τα 3000 χρόνια για την πρακτική των χειρωνακτικών θεραπειών σε διάφορες μορφές και στη χρήση τους σε διάφορα μέρη του σώματος - χέρια, πόδια και το πρόσωπο.

Η παλαιότερη τεκμηρίωση που περιγράφει την πρακτική της ρεφλεξολογίας είναι στην Αίγυπτο. Ένα σχέδιο που χρονολογείται γύρω στο 2500 π.Χ., βρίσκεται στον τάφο ενός διακεκριμένου αιγυπτιακού γιατρού που ονομάζεται Anknahor de Saqqara και ασκούσε ρεφλεξολογία ποδιών και προσώπου στη χειρουργική του επέμβαση.

Στα τμήματα της Νότιας Αμερικής που καταλαμβάνουν οι Ίνκας, η ρεφλεξολογία προσώπου ασκήθηκε από γενιές ως προληπτική θεραπευτική αγωγή.

Κατά τη διάρκεια εκατοντάδων χρόνων οι Ινδοί τσερόκι στην Καρολίνα της Βόρειας Αμερικής αναγνώρισαν τη σημασία της διατήρησης μιας σωματικής, πνευματικής και πνευματικής ισορροπίας και ως μέσο για το σκοπό αυτό ασκούσαν ρεφλεξολογία.

Η οικογένεια Oso, απόγονοι των Τσερόκι (οι οποίοι σήμερα κατοικούν στους λόφους των Allehjianies), εξασκούν τη ζώνοθεραπεία στα πόδια.H πιο γνωστή θεραπεύτρια της ζωνοθεραπείας που εργάζεται σήμερα στην Αμερική είναι η Jenny Wallace, η οποία είναι Ινδός Τσερόκι.

"Η φυλή μου, που εργάζεται στα πόδια είναι μια πολύ σημαντική θεραπευτική τέχνη και αποτελεί μέρος μιας ιερής τελετής που δεν χρειάζεται να είσαστε άρρωστος για να συμμετάσχετε. Τα πόδια περπατούν πάνω στη γη και μέσω αυτού το πνεύμα σας συνδέεται με το σύμπαν , "Η Jenny Wallace, ένας Ινδός τσερόκι από τη φυλή αρκούδων, δηλώνει στο βιβλίο " Η τέχνη της ρεφλεξολογίας ".

Υπάρχουν και άλλοι ιθαγενείς πολιτισμοί στις Άνδεις της Νότιας Αργεντινής που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τη θεραπεία του προσώπου στην πρωτόγονη μορφή του.

Μόλις το 1800 εισήχθη στην Ευρώπη η ρεφλεξολογία. Ο πρώτος ιατρός που χρησιμοποίησε τη ρεφλεξολογία του προσώπου  ήταν ο Γερμανός γιατρός, ο Δρ Alfonso Cornelius. Παρουσίασε μια σοβαρή λοίμωξη και βοηθήθηκε με την τόνωση διαφορετικών σημείων και περιοχών του προσώπου του. Συνέχισε να την ασκεί και είχε σημαντικά αποτελέσματα. Το γεγονός ότι ήταν το πρώτο πρόσωπο στην Ευρώπη που δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με τη θεραπεία του προσώπου, το άρθρο, με τίτλο "Druckpunte", δημοσιεύθηκε το 1902 σε ένα μηνιαίο ιατρικό περιοδικό.

Μερικά χρόνια νωρίτερα, το 1872, ο Αμερικανός γιατρός, Δρ. William Fitzgerald, που εκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Βερμόντ, πραγματοποιούσε έρευνα για τη Ρεφλεξολογία στη Βιέννη και στο Λονδίνο. Είχε μερικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα ειδικά όσον αφορά τα προβλήματα αυτιών, μύτης και λαιμού, εφαρμόζοντας ρεφλεξολογία ποδιών και προσώπου αντί για παραδοσιακή αναισθησία.

Τον 20ό αιώνα, δύο Αμερικανοί γιατροί, George Goodhart και John F. Thei, πραγματοποίησαν σημαντική έρευνα για τον βελονισμό και δημιούργησαν μια τεχνική γνωστή ως κινησιολογία η οποία περιλαμβάνει την διέγερση του κρανίου.

Η κρανιοιερή θεραπεία αναπτύχθηκε επίσης στον 20ό αιώνα, η οποία σήμερα κατέχει σημαντική θέση μεταξύ της συμπληρωματικής ιατρικής.

Ωστόσο, για να εξετάσουμε τις ρίζες της αντανακλαστικής θεραπείας, σημαίνει να επιστρέψουμε περίπου πέντε χιλιάδες χρόνια. Δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε σε μια περίοδο αρκετών εκατοντάδων χρόνων σε χωριά της Ανατολής. Η αντανακλαστική θεραπεία με τα χέρια δημιουργήθηκε πολύ καιρό πριν από το βελονισμό. Είναι γνωστό ότι είναι η παλαιότερη μορφή παραδοσιακής ανατολικής ιατρικής. Υπάρχουν ακόμη αναφορές στην εποχή του λίθου, πώς να χρησιμοποιείτε αιχμηρές πέτρες, αγκάθια και άλλα όργανα για να βοηθήσετε στην ανακούφιση του πόνου και των ασθενειών. Υπάρχουν επίσης αρχαίες αναφορές, που απεικονίζουν τρόπους διάγνωσης των ασθενών με την παρατήρηση του αυτιού, της γλώσσας, του προσώπου και με την αίσθηση των παλμών σε διάφορα σημεία του σώματος.

Η σύγχρονη Ρεφλεξολογία προσώπου είναι μια συγχώνευση των μεθόδων που χρησιμοποιούνται από τους Ινδιάνους της Νότιας Αμερικής, τους Αιγυπτίους και τους Ανατολικούς, μαζί με τις τελευταίες έννοιες της νευροανατομίας.
Οι σημαντικότερες τεχνικές της Ανατολής είναι ο βελονισμός, η κρανιακή δακτυλοπίεση, ο εγκεφαλικός βελονισμός, ο βελονισμός προσώπου και η ρινική θεραπεία.

Πηγή:Βιβλίο"Facial Reflexology" Lone Sorensen

imagesjpg


Οι φωτογραφίες,τα λογότυπα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Instituto de reflexologia facial/podal international (I.R.F.I.),Lone Sorensen Barcelona.Τα κείμενα είναι μεταφρασμένα με την άδεια,από το υλικό που παρέχει το Instituto de reflexologia facial/podal international (I.R.F.I.),Lone Sorensen Barcelona για τις συγκεκριμένες εκπαιδεύσεις και μόνο , και δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε άλλη χρήση τους .Όλα τα σχέδια,πρωτόκολλα των εκπαιδεύσεων είναι παγκοσμίως πατενταρισμένα και κατοχυρωμένα από το Instituto de reflexologia facial/podal international (I.R.F.I.),Lone Sorensen Barcelona .All right reserved. Τα δικαιώματα για την Ελλάδα ,των εκπαιδεύσεων του  Instituto de reflexologia facial/podal international (I.R.F.I.),Lone Sorensen Barcelona ,παρέχονται στη Σμαράγδα Χατζηγαβριήλ (www.reflexologist.eu).